Blog
/
Investeren

Waarom investeren in Oman en Ras al Khaimah: Opkomende vastgoedkansen in de Arabische Golf

20/8/2024
|
30 MIN leestijd
Inhoudsopgave

Waarom investeren in Oman en Ras al Khaimah

De vastgoedmarkten in Oman en Ras al Khaimah zijn aan een indrukwekkende opmars bezig, elk met hun eigen unieke aantrekkingskracht en voordelen voor investeerders. Terwijl Oman bekendstaat om zijn rijke cultuur, adembenemende natuur en politieke stabiliteit biedt Ras al Khaimah een modern investeringsklimaat met een sterke focus op toerisme en duurzame ontwikkeling. In deze blog verkennen we waarom u zou moeten overwegen om te investeren in deze opkomende markten en welke kansen ze bieden voor slimme beleggers.

1. Oman: een opkomende vastgoedbestemming

De aantrekkingskracht van Oman

Oman biedt investeerders een veilige en stabiele omgeving met een robuuste economie die snel groeit dankzij het nationale Vision 2040-plan. Dit plan richt zich op diversificatie van de economie, vermindering van de afhankelijkheid van olie, en het stimuleren van technologische innovatie. Het land heeft een modern onderwijsstelsel en een stabiele valuta die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, wat extra zekerheid biedt voor internationale investeerders.

Unieke natuurlijke en culturele rijkdom

Oman onderscheidt zich door zijn majestueuze bergen, uitgebreide kustlijnen en een rijke culturele erfenis die teruggaat tot duizenden jaren. Het land biedt een uitzonderlijke levenskwaliteit met unieke natuurlijke landschappen die variëren van weelderige groene gebieden tijdens het moessonseizoen in het zuiden tot prachtige stranden langs de kust. Deze combinatie van natuur en cultuur trekt zowel toeristen als expats aan waardoor de vraag naar vastgoed stijgt en de groeikansen in de vastgoedmarkt toenemen.

2. Investeren in Muscat: hoofdstad vol kansen

Muscat: de parel van Oman

De hoofdstad van Oman genaamd Muscat is een stad die een perfecte balans biedt tussen traditionele charme en moderne voorzieningen. Het staat bekend als een van de veiligste steden ter wereld met een hoge levenskwaliteit en relatief lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere Golfstaten. Muscat biedt expats toegang tot internationale scholen en Britse universiteiten, wat het tot een ideale locatie maakt voor gezinnen. Daarnaast is de stad aantrekkelijk voor vastgoedbeleggers dankzij de sterke vraag naar zowel lange als korte termijn verhuur.

Opkomende vastgoedprojecten

Muscat is ook de thuisbasis van innovatieve en duurzame vastgoedontwikkelingen die zowel lokale als internationale investeerders aantrekken. Projecten zoals The Sustainable City – Yiti, een van de grootste milieuvriendelijke gemeenschappen ter wereld, bieden woningen die zijn ontworpen met een focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Daarnaast bieden exclusieve gemeenschappen zoals AIDA en Jinan Island luxe villa’s aan de kust, die profiteren van de prachtige natuurlijke omgeving en de nabijheid van eersteklas voorzieningen.

3. Salalah: het groene paradijs van Oman

Salalah: natuurlijke schoonheid en groeiende aantrekkingskracht

Gelegen in het zuiden van Oman is Salalah, dat bekend staat als het "groene paradijs" van het land. Deze regio biedt een uniek klimaat met een moessonseizoen dat de droge woestijn transformeert in een rijk tropisch landschap compleet met rivieren, watervallen en groene valleien. Dit maakt Salalah tot een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen in de regio die een belangrijke bijdrage levert aan de lokale economie.

Salalah trekt steeds meer bezoekers en investeerders aan, mede dankzij de ontwikkeling van projecten zoals Hawana Salalah. Dit resort en residentieel project is snel uitgegroeid tot een van de meest gewilde locaties voor zowel toeristen als huizenkopers. De combinatie van prachtige natuurlijke landschappen en moderne voorzieningen biedt een aantrekkelijke omgeving voor zowel recreatie als permanente bewoning.

4. Ras al Khaimah: het verborgen juweel van de VAE

Waarom Ras al Khaimah aantrekkelijk is voor investeerders

Ras al Khaimah wordt vaak aangeduid als het verborgen juweel van de Verenigde Arabische Emiraten. De emiraat biedt een uniek investeringsklimaat dat verschilt van de grotere, bekendere emiraten zoals Dubai en Abu Dhabi. De regio combineert politieke stabiliteit met een focus op duurzame ontwikkeling en toerisme, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel vastgoedbeleggers als ondernemers.

De overheid van Ras al Khaimah heeft verschillende initiatieven gelanceerd om investeringen te stimuleren, waaronder belastingvrije zones en infrastructuurprojecten. Deze initiatieven in combinatie met de natuurlijke schoonheid van de regio en de groeiende toeristische sector, maken Ras al Khaimah tot een uitstekende locatie voor investeringen in luxe vastgoed, hotels en resorts.

Toerisme en infrastructuur

Ras al Khaimah heeft zich de afgelopen jaren gepositioneerd als een opkomende toeristische bestemming met iconische projecten zoals Jebel Jais, de hoogste berg van de VAE die avonturiers van over de hele wereld aantrekt. De regio blijft investeren in toeristische infrastructuur dat bijdraagt aan de groei van de vastgoedmarkt en nieuwe kansen biedt voor investeerders.

Daarnaast biedt Ras al Khaimah aantrekkelijke fiscale voordelen voor buitenlandse investeerders, waaronder volledige eigendomsrechten in vrije zones en geen inkomstenbelasting. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor investeerders die op zoek zijn naar groeiende markten buiten de meer verzadigde delen van de VAE.

5. Vergelijking tussen Oman en Ras al Khaimah

Gelijkenissen en verschillen

Zowel Oman als Ras al Khaimah bieden stabiele en veilige investeringsmogelijkheden, elk met hun eigen unieke voordelen. Oman onderscheidt zich door zijn rijke cultuur, natuurlijke schoonheid en opkomende vastgoedmarkten in steden zoals Muscat en Salalah. Ras al Khaimah daarentegen biedt een modern investeringsklimaat met een sterke focus op toerisme en duurzame ontwikkeling.

Waar Oman een combinatie van traditionele charme en moderne vooruitgang biedt, staat Ras al Khaimah bekend om zijn innovatieve aanpak en groeiende toeristische sector. Beide regio's bieden fiscale voordelen, sterke economische groei en diverse vastgoedkansen, wat ze tot aantrekkelijke bestemmingen maakt voor zowel nieuwe als ervaren investeerders.

Conclusie: is Oman of Ras al Khaimah uw volgende investeringsbestemming?

Oman en Ras al Khaimah zijn twee opkomende markten die unieke kansen bieden voor investeerders die op zoek zijn naar groei, stabiliteit, en diversificatie van hun vastgoedportefeuille. Of u nu geïnteresseerd bent in de culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid van Oman of de moderne en dynamische omgeving van Ras al Khaimah, beide regio's bieden sterke investeringsmogelijkheden die de moeite waard zijn om te verkennen.

Als u klaar bent om uw investeringshorizon te verbreden en te profiteren van de groeiende markten in Oman en Ras al Khaimah, neem dan contact met ons op voor een op maat gemaakt advies en ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen bij elke stap van uw investeringsreis.

Ontdek uw woningwaarde
Woning aanmelden
Deel dit artikel
Gekopieerd naar het klembord